KTI_etusivun kaavio_2.png

Luottopolitiikka

Oman perintäprosessin hiominen sekä teknisesti että taktisesti on erittäin tärkeätä. Se ohjaa sekä omaa tekemistä että velallisasiakkaiden maksukäyttäytymistä oikeaan suuntaan. Tämä johtaa vääjäämättä pienempiin luottotappioihin, mutta joka tapauksessa parempaan myyntisaamisten kiertonopeuteen. Eli suomeksi sanottuna rahat kotiutuvat myyjän tilille aiempaa nopeammin. Kaupathan on virallisesti tehty vasta, kun myös rahat siirtyvät ostajalta myyjälle eikä pelkästään tavara/palvelu myyjältä ostajalle.

Todennäköisesti kaikilla ainakin hieman suuremmilla yrityksillä on kirjallinen ajan tasalla oleva luottopolitiikka, jossa on määritelty mm. yrityksen yksityiskohtainen perintäprosessi. Näin ainakin pitäisi nykyaikana olla. Tämän yrityksen luottopolitiikassa määritellyn perintäprosessin osaa yrityksen lisäksi ainakin jossain määrin ulkoa myös ko. yrityksen velallisasiakkaat.

Luottopolitiikkapalvelumme hinta on 180€/h alv. 0 tai voimme sopia hinnan luottopolitiikan laatimisen kokonaisuudesta. Alkuneuvottelu on aina maksuton!

Onko yritykselläsi jo toimiva luottopolitiikka? Ole rohkeasti yhteydessä ja kartoitetaan yhdessä mahdollisuudet tehostaa perintäprosessianne.

LUOTTOPOLITIIKAN RAKENNE

Hyvä luottopolitiikka on kirjallisessa muodossa ja se vastaa yrityksen liiketoiminnan tarpeita ja sopii yrityksen toimintakulttuuriin sekä lisää liikevaihtoa ja vähentää luottotappioita.

Alla lista tärkeimmistä luottopolitiikassa huomioitavista asioista otsikkotasolla:

 1. Projektin vaiheet ja osallistujat.

 2. Yleinen osa ja yrityksen perustiedot.

 3. Luottoprosessin nykytila ja kehittämistarpeet.

 4. Luottoyksikön organisaatio ja vastuualueet.

 5. Luottopolitiikan hyödyt ja tavoitteet.

 6. Yrityksen asiakaspolitiikka.

 7. Yrityksen luottoprosessi.

 8. Laskutus- ja reklamaatiot.

 9. Yrityksen vakuuspolitiikka.

 10. Tarjous-, tilaus- ja muu sopimusmenettely.

 11. Luotonvalvonta sekä huomautus- ja perintäprosessi.

 12. Epävarmat saamiset ja luottotappiot.

 13. Luottopolitiikan vahvistaminen ja käyttöönotto yrityksessä.

 14. Luottopolitiikan seuranta ja päivittäminen.

Mikäli  tavoitteenasi on olemassa olevan luottopolitiikan päivittäminen tai uuden laatiminen, autamme yritystäsi pääsemään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Lisätietoja saat Jukka Salmelalta, puh. 0503843557 tai jukka.salmela@ktipartners.fi